Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Είναι αργά για δάκρυα, Χρήστο

Δελτίο MEGA
7/12/2008
 


Το video όπως ανέβηκε
από την κοπέλα που το τράβηξε


 
Σε σημερινό άρθρο του στο aixmi.gr, ο διευθυντής ειδήσεων του MEGA Χρήστος Παναγιωτόπουλος, δίνει κάποιες εξηγήσεις σχετικά με τους χειρισμούς του καναλιού στο θέμα της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και πιο συγκεκριμένα σχετικά με την παραποίηση του ερασιτεχνικού video της στιγμής της δολοφονίας. Να θυμίσουμε πως το video που τυχαία τράβηκε η κάτοικος της περιοχής, Λητώ Βαλιάτζα, παίχτηκε στο κεντρικό δελτίο του MEGA στις 7 Δεκεμβρίου 2008 με ηχητικές προσθήκες από συνθήματα και φασαρίες, κάτι που δημιουργούσε την εντύπωση πως ο Κορκονέας βρισκόταν αντιμέτωπος με εξαγριωμένο όχλο.

Σύμφωνα με την "απολογία" του Χρ. Παναγιωτόπουλου, ο οποίος εξομολογείται πως είχε βαθιά συναισθηματική φόρτιση μιας και ο Γρηγορόπουλος ήταν φίλος του γιου του, η παραποίηση -την οποία δεν αρνείται- έγινε ως εξής:
Για να ενισχύσουμε το θέμα αποφασίσαμε να μεταδώσουμε το ντοκουμέντο όχι απλώς στο ρεπορτάζ μαζί με όλα τα άλλα στοιχεία, αλλά και μόνο του στο ξεκίνημα του κεντρικού δελτίου. Το αναθέσαμε σε έναν άξιο παραγωγό για να προσθέσει βέλη -με γραφικά- που θα προσδιόριζαν τις θέσεις των δυο αστυνομικών, ώστε να γίνει πιο καθαρή η εικόνα -η λήψη ήταν ερασιτεχνική.
Και συνέβη το απερίγραπτο: εκείνος αποφάσισε, χωρίς να ενημερώσει κανέναν, να προσθέσει ήχους. Πράγμα που δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία του Μega. Έτσι το παρέδωσε στο  τεχνικό τμήμα και μεταδόθηκε στο ξεκίνημα του δελτίου. Χωρίς να το ελέγξει κανείς. Αλλά και τι να ελέγξει; Αν μπήκαν τα δυο βέλη που του είπαμε να βάλει;
Στη συνέχεια του άρθρου, ο κύριος Παναγιωτόπουλος λέει πως, θεωρώντας πως δεν υπήρχε δόλος από την πλευρά του παραγωγού, ανέλαβε ο ίδιος την ευθύνη για το λάθος "και μαζί το δυσβάστακτο κόστος".

Γιατί τώρα και όχι τότε;

Αυτό που δεν μας εξηγεί ο κύριος Παναγιωτόπουλος, είναι γιατί όλα αυτά τα εξομολογείται τώρα, τρία χρόνια μετά, και όχι τότε που προέκυψε το θέμα. Αφού όλα προκλήθηκαν από ένα αθώο λάθος, γιατί το MEGA δεν αφιέρωσε 5 λεπτά σε κάποιο δελτίο εκείνων των ημερών για να ανασκευάσει δημόσια και να ζητήσει συγγνώμη από όσους τηλεθεατές παραπληροφόρησε άθελά του για ένα τόσο φλέγον θέμα;
Τώρα, με την αξιοπιστία του MEGA στα τάρταρα, με την αλήθεια για το video γνωστή ακόμα και σε όσους δεν ενημερώνονται από το διαδίκτυο -πέρυσι το θέμα προβλήθηκε στο Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα του Στέλιου Κούλογλου, στη ΝΕΤ- και  με τον Κορκονέα ήδη καταδικασμένο, η κατόπιν εορτής παραδοχή της παραποίησης και οι εξηγήσεις του κυρίου Παναγιωτόπουλου έχουν την ίδια αξία με την επιστροφή των 51 υπεξαιρεθέντων εκατομμυρίων από τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη αφού η κομπίνα του έγινε βούκινο: καμία απολύτως.
 πηγή: http://www.salata.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου