Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Στη Σάμο το «Συμπόσιο της Σύμης»





Από τις 15 μέχρι τις 18 Ιουλίου οι εκδηλώσεις της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

Ύστερα από έναν χρόνο διακοπής των εργασιών του, το «Συμπόσιο της Σύμης» επανέρχεται. Φέτος θα πραγματοποιηθεί, για δεύτερη φορά, τα τελευταία χρόνια, στη Σάμο, στο διάστημα μεταξύ 15 και 18 Ιουλίου.

Το Συμπόσιο της Σύμης διοργανώνει εδώ και πολλά χρόνια το Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά φέτος οι εκδηλώσεις του θα συνδυαστούν με παράλληλες εκδηλώσεις της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στην οποία προεδρεύει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Μεταξύ των εκδηλώσεων που θα οργανωθούν είναι, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η σύσκεψη των ηγετών - μελών της Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τα Βαλκάνια που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Ιουλίου, στη Θεσσαλονίκη.

Στη θεματολογία του Συμποσίου της Σύμης περιλαμβάνονται, κατά πληροφορίες, η πορεία της Ελλάδας και της Ευρώπης στο περιβάλλον της κρίσης, η αξιολόγηση των συζητήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη για την μελλοντική φυσιογνωμία της ΕΕ, καθώς και οι επιπτώσεις της κρίσης διεθνώς, στην Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου υπό το πρίσμα και της Αραβικής Άνοιξης.

Ιδιαίτερη θεματική ενότητα θα αποτελέσει η Ελλάδα ως παράγων σταθερότητας στην περιοχή.

Οι συμμετέχοντες στο Συμπόσιο, όπως γίνεται κάθε φορά, θα καλύψουν τα έξοδα άφιξης στη χώρα μας και τα έξοδα παραμονής τους.

Επίσης, στη Σάμο, στις 19 Ιουλίου, θα συνεδριάσει η Επιτροπή της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για την Κρίση και την Οικονομία. Η Επιτροπή θα καταλήξει σε συμπεράσματα για την τρέχουσα περίοδο, τα οποία θα αποτελέσουν και προτάσεις της Σοσιαλιστικής Διεθνούς σε διεθνείς Οργανισμούς, την ΕΕ, ακόμη και το Αμερικανικό Κογκρέσο. 
 
πηγή:Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου