Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Έφυγε από τη ζωή ο Ούγκο Τσάβες

ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ


Τον θάνατο του ηγέτη της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα σε τηλεοπτική του ομιλία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νίκολα Μαντούρο.
Ο 59χρονος ηγέτης της λατινοαμερικάνικης χώρας έχασε την μάχη με τον καρκίνο μετά από επεμβάσεις και πολύμηνες θεραπείες στις οποίες είχε υποβληθεί στην Κούβα, πριν επιστρέψει το τελευταίο διάστημα στο Καράκας.
52ος πρόεδρος της Βενεζουέλας, ο Τσάβες αφήνει ανεξίτηλη της σφραγίδα του στην ιστορία της χώρας, έχοντας συνδέσει το όνομά του με τολμηρές αποφάσεις όπως η αναδιανομή της γη, προγράμματα στέγασης, μόρφωσης, περίθαλψης και παιδείας για τους φτωχούς αλλά και εθνικοποιήσεις των πετρελαιοπηγών της χώρας του.
Σκληρός με  τους αντιπάλους του, ο Τσάβες αγαπήθηκε από τους συμπατριώτες του όσο λίγοι ηγέτες της Λατινικής Αμερικής, γεγονός που αποτυπώθηκε στις τρεις συνεχόμενες εκλογές του στο αξίωμα του προέδρου με θεαματικά ποσοστά.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑ

"Διατηρώ πίστη στον Χριστό και εμπιστοσύνη σε γιατρούς και νοσηλευτές. Μέχρι την νίκη πάντα! Θα ζήσουμε και θα νικήσουμε!" ανέφερε στο τελευταίο του μήνυμα μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter.


 

Νωρίτερα το απόγευμα της Τρίτης (ώρα Ελλάδος) ο Μαντούρο μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο  ισχυρίσθηκε πως η ασθένεια του οφείλεται σε «επίθεση» από εχθρούς του και πρόσθεσε πως αυτή η κατηγορία μία ημέρα θα είναι δυνατόν να αποδειχθεί.
«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία, θα έλθει μία στιγμή στην Ιστορία που θα μπορέσουμε να συστήσουμε μία επιστημονική επιτροπή, η οποία θα αποκαλύψει πως ο διοικητής Τσάβες είχε υποστεί επίθεση (από τους εχθρούς του) με αυτήν την ασθένεια. Οι ιστορικοί εχθροί αυτής της πατρίδας έψαξαν μία αχίλλειο πτέρνα για να πλήξουν την υγεία του», υποστήριξε ο Μαδούρο μετά τη συνάντησή του με την ανώτατη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας.
Ο αντιπρόεδρος Μαδούρο ανακοίνωσε επίσης πως απελάθηκε ο διπλωματικός ακόλουθος των ΗΠΑ Ντέιβιντ ντελ Μόνακο, τον οποίο κατηγόρησε ως υποκινητή μίας συνωμοσίας με τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας.
«Αυτός ο υπάλληλος επιδιδόταν στην αποστολή της εξεύρεσης εν ενεργεία στρατιωτικών στη Βενεζουέλα, αρχικά για να αντλεί πληροφορίες για την κατάσταση των ενόπλων δυνάμεών μας και εν συνεχεία για να τους προτείνει αποσταθεροποιητικά σχέδια», δήλωσε ο Μαδούρο στη διάρκεια της ομιλίας του, που μεταδιδόταν απευθείας.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως έχουν ληφθεί «ειδικά μέτρα» για να αποτραπούν δολιοφθορές και άλλες συνωμοτικές δράσεις.

πηγή: http://www.haniotika-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου