Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Εργαστήρι για την εξαθλίωση των λαών της Ευρώπης η Ελλάδα λένε Αριστεροί ευρωβουλευτές


Έκκληση για αντίδραση στους λαούς της ΕυρώπηςΣτιγμιότυπο από την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αντιπροσωπεία της ομάδας Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά - Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Στιγμιότυπο από την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αντιπροσωπεία της ομάδας Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά - Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Με αυτά τα λόγια ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ομάδας Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά - Αριστερά των Πρασίνων των Βόρειων Χωρών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και διευθυντής της γαλλικής εφημερίδας «Humanité», Πατρίκ Λε Υαρίκ, εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή των Ελλήνων.

«Η Ελλάδα έχει γίνει ένα μεγάλο εργαστήρι, όπου ξεκίνησε η εξάρθρωση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων» πρόσθεσε και κάλεσε τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν αλληλεγγύη και να αντιδράσουν, γιατί αλλιώς αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα θα αποτελέσει και το «δικό τους μέλλον».

Εννέα ευρωβουλευτές από την Πορτογαλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία, την Κύπρο και την Ελλάδα, ανάμεσά τους ο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, συναντώνται από χθες στην Αθήνα, προκειμένου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να δουν από κοντά την κατάσταση που βιώνουν οι Έλληνες, μέσα από συναντήσεις με εκπροσώπους κοινωνικών κινημάτων, συνδικάτα εργαζομένων, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και πολιτικά κόμματα που αντιτίθενται στα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται στον ελληνικό λαό.

Ο κ. Λε Υαρίκ τόνισε τη σημασία της ελευθερίας και της δημοκρατίας αντιδρώντας ότι «όλο αυτό που γίνεται είναι αντιδημοκρατικό», και επισήμανε την ανάγκη προσφυγής στις κάλπες «ώστε ο ελληνικός λαός να είναι σε θέση να επιλέξει».

«Η Ελλάδα», πρόσθεσε, «έχει γίνει ένα μεγάλο εργαστήρι, όπου ξεκίνησε η εξάρθρωση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων».

Γι΄ αυτό, όπως πρόσθεσε, «μέσα από την αλληλεγγύη προς τον ελληνικό λαό από την Αθήνα απευθύνουμε μία έκκληση προς όλους τους λαούς της Ευρώπης να μην αφήσουν τον ελληνικό λαό να υφίσταται την εξαθλίωση από τους οικονομικούς μηχανισμούς, γιατί έτσι προετοιμάζεται και το δικό τους μέλλον».

«Πρέπει να πολλαπλασιαστούν οι προσπάθειες αλληλεγγύης προς τους Έλληνες και να ενωθεί η φωνή μας με τις φωνές των δημοσιογράφων», συμπλήρωσε, κάνοντας γνωστό ότι στην εφημερίδα που διευθύνει συλλέχθηκαν πάνω από 20.000 υπογραφές αλληλεγγύης, ενώ γίνονται προσπάθειες και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για νέες συμμαχίες και συντονισμό με άλλες προοδευτικές ομάδες.

«Η κατάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων που συμβαίνει στην Ελλάδα σε λίγο θα αποτελεί πραγματικότητα σε όλη την Ευρώπη. Αυτό που είναι εξαίρεση σήμερα θα γίνει ο κανόνας» ανέφερε ο Νίκος Χουντής.

Τον φόβο τους ότι και η Πορτογαλία ακολουθεί την τύχη της Ελλάδας με ένα άλλο σκληρότερο μνημόνιο εξέφρασαν οι δύο Πορτογάλοι ευρωβουλευτές.

Κοινή εκτίμηση όλων των ευρωβουλευτών ήταν ότι τα μέτρα που σήμερα εφαρμόζονται στην Ελλάδα θα επεκταθούν σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, διαδρομή που θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι ευρωπαϊκοί λαοί.
πηγή:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου