Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Τα 31 ελληνικά πρακτικά sites που μας λύνουν τα χέρια


Οικονομία στην πράξη. Όλοι γνωρίζουμε κάποια sites που μας γλιτώνουν χρήματα και μας μαθαίνουν να κάνουμε "έξυπνες αγορές''
Η Ηρώ Κουνάδη συγκέντρωσε 31 από αυτά και τα παρουσιάζει:
FiveMarket.gr: Τι θα κάνατε για 5 ευρώ; Θα παραδίδατε μαθήματα αγγλικών για μισή ώρα; Θα φτιάχνατε ένα βίντεο από φωτογραφίες; Θα ποτίζατε τα λουλούδια κάποιου όσο λείπει διακοπές; Στο Five Market μπορείτε να πουλήσετε και να αγοράσετε υπηρεσίες για 5€.
Οι κατηγορίες στα δεξιά θα σας βοηθήσουν να βρείτε εύκολα ό,τι ψάχνετε, αν και υποψιαζόμαστε πως την πρώτη φορά που θα το επισκεφθείτε θα κολλήσετε κυρίως με τα «Αστεία και παράξενα» (αναπάντητες για να ζηλέψει το αγόρι του με 5€, κανείς;). Εκτός από υπηρεσίες, σοβαρές και μη, θα βρείτε και ωραιότατα μικρά δωράκια, όπως χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά.
Moneyexpert.gr: Ακριβώς όπως το γνωστό και μη εξαιρετέο Skroutz.gr συγκρίνει τιμές χιλιάδων προϊόντων που μπορείτε να αγοράσετε από online καταστήματα, για να σας βοηθήσει να βρείτε αυτό που ψάχνετε στη χαμηλότερη δυνατή τιμή, το Moneyexpert βάζει επί τάπητος χιλιάδες προϊόντα και υπηρεσίες: από προγράμματα κινητής και σταθερής τηλεφωνίας και τραπεζικά προϊόντα, μέχρι 1.879 (ναι, κι όμως) μοντέλα αυτοκινήτων, με συγκριτικούς πίνακες και αναλυτικές πληροφορίες. Η χαρά του υποψήφιου πελάτη που έχει βαρεθεί να συγκρίνει πακέτα SMS και ώρες δωρεάν υπεραστικών κλήσεων.
Carpooling.gr: Πόσα χιλιόμετρα οδηγείτε κάθε μέρα συγκεκριμένες ώρες, βρίζοντας για τις τιμές της βενζίνης και με μόνη συντροφιά το ραδιόφωνο; Το Carpooling, η τάση που κερδίζει σταθερά φανατικούς οπαδούς τα τελευταία πέντε χρόνια, σας επιτρέπει να μοιραστείτε τα έξοδα της βενζίνης και τη διάθεση για γκρίνια, με έναν ή περισσότερους συνεπιβάτες που κινούνται στα ίδια σημεία της πόλης με εσάς. Μια ματιά στο σχετικό site, αλλά και στα Sinepivatismos.gr και Volevei.gr, θα σας πείσει ότι η Αθήνα, αλλά και άλλες ελληνικές πόλεις δεν έχουν τόσες διαφορετικές διαδρομές όσες νομίζετε.
Τιμές πρατηρίων καυσίμων από το Υπουργείο Ανάπτυξης: Μην πτοείστε από τον αφιλόξενο τίτλο: το ελληνικό δημόσιο μπορεί να μην το έχει ακόμα με το marketing, έχει όμως κάνει πολύ καλή δουλειά σε αυτό το site που ανανεώνεται καθημερινά με τις τιμές της βενζίνης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Υπόλοιπες Πόλεις, για να σας βοηθήσει να βρείτε τη φθηνότερη βενζίνη κοντά σας. Όταν την εντοπίσετε, ρίξτε μια ματιά και σε αυτήν εδώ τη λίστα για να βεβαιωθείτε πως η καλή τιμή της δεν οφείλεται στο ότι αυτό που θα μπει στο ρεζερβουάρ σας θα είναι κατά 46% νερό.
Parkaro.gr: Δουλεύετε σε μια περιοχή που δεν έχει θέση πάρκινγκ ούτε για δείγμα; Βλέπετε ολοένα και λιγότερο τους φίλους σας που μένουν στο κέντρο της πόλης γιατί σας λούζει κρύος ιδρώτας στην ιδέα των ατελείωτων κύκλων για να βρείτε να παρκάρετε; Μήπως η θέση σας στο γκαράζ της πολυκατοικίας μένει άδεια τις 12+ ώρες που λείπετε στο γραφείο; Στο Parkaro.gr θα βρείτε άπειρες ελεύθερες θέσεις σε γκαράζ και πυλωτές πολυκατοικιών, ιδιωτικούς δρόμους και άλλους χώρους στάθμευσης, ή θα βρείτε να νοικιάσετε την δικιά σας.
Tsibato.gr: Όποια και αν είναι τα αισθήματά σας για την τάση που μας θέλει τους τελευταίους μήνες να πληρώνουμε σε ακριβά εστιατόρια με κουπόνια αντί για μετρητά, σίγουρα δεν μπορείτε να αρνηθείτε ότι ένα γεύμα στο μπαλκόνι με την ωραιότερη θέα της Αθήνας που κοστίζει 20€ το άτομο είναι καλό deal. Επειδή, όμως, τα deal sites την τελευταία φορά που κοιτάξαμε (χτες) ήταν 140 και σήμερα τα βρίσκουμε 152, αξίζει να συμπεριλάβετε στα bookmarks σας το Tsibato.gr που συγκεντρώνει κάθε μέρα περισσότερες από 1.200 προσφορές χωρισμένες ανά κατηγορία, για να βρίσκετε και να «τσιμπάτε» εύκολα ό,τι και αν ψάχνετε: από ταξίδια και εστιατόρια, μέχρι μανικιούρ και σέρβις για το αυτοκίνητό σας.
MySales.gr: Δωρεάν εκπτωτικά κουπόνια για τις επόμενες αγορές σας σε ηλεκτρονικά ή «κανονικά» καταστήματα, δικά σας με ένα κλικ: ούτε εγγραφές, ούτε κωδικοί, ούτε τίποτα. Τα κουπόνια διατίθενται κατά κύριο λόγο υπό τη μορφή κωδικού, τον οποίο πληκτρολογείτε πριν κάνετε check out στο ηλεκτρονικό κατάστημα –στο ειδικό κουτάκι, που γράφει «εκπτωτικός κωδικός» ή κάτι ανάλογο– και σας εξασφαλίζει έκπτωση της τάξης του 10-30%. Στα καταστήματα για τα οποία μιλάμε –για να πάρετε μια γενική ιδέα– περιλαμβάνονται το Πλαίσιο, το Days4u, το Melina May, το House of Wine, το La Redoute και το Travel Planet 24. Στην ίδια λογική, με λιγότερες προς το παρόν επιλογές, λειτουργεί και τοMyCoupon.gr, το οποίο διαθέτει και την επιλογή να γραφτείτε στο newsletter του και να λαμβάνετε τις καινούριες ενδιαφέρουσες προσφορές κάθε μέρα στο e-mail σας.
Livesmart.gr: Γράφεστε δωρεάν, λαμβάνετε τα κουπόνια στο e-mail σας, τα τυπώνετε είτε απευθείας είτε αφού κάνετε login στο site και τα εξαργυρώνετε στο ταμείο του supermarket. Το κάθε κουπόνι αφορά ένα συγκεκριμένο προϊόν (π.χ. αποσμητικό Axe, χλωρίνη Klinex, υγρό πλυντηρίου Proderm) και η έκπτωση κυμαίνεται συνήθως στα 1-3€. Καθόλου άσχημα.
Bazando.gr: Πώς είναι οι επιστροφές χρημάτων που έχετε συνηθίσει να λαμβάνετε κάθε μήνα με τον λογαριασμό της πιστωτικής σας κάρτας; Αυτή είναι και η λογική του Bazando.gr, το οποίο όμως σας δίνει πολύ περισσότερες επιλογές για να διαλέξετε: Εγγράφεστε δωρεάν, τσεκάρετε τη λίστα με τα e-shops που ανανεώνεται διαρκώς, επιλέγετε αυτό που προτιμάτε και το επισκέπτεστε μέσω του σχετικού link. Κάνετε τις αγορές σας κανονικά, και με την ολοκλήρωσή τους η επιστροφή χρημάτων –που μπορεί να φτάσει έως και 50%– πιστώνεται στο λογαριασμό σας στο Bazando. Μπορείτε να λάβετε τα μετρητά σας με Paypal ή τραπεζικό έμβασμα. Η λίστα με τα συνεργαζόμενα e-shops στην Ελλάδα ξεπερνά αυτήν την στιγμή τα 7.500, και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πολλά εκπτωτικά sites όπως το Golden Deals. Πέρα από επιστροφή χρημάτων, το Bazando προσφέρει επίσης εκπτώσεις, κωδικούς έκπτωσης και κουπόνια, για να κάνετε τις online αγορές σας ακόμη πιο οικονομικές.
ShopandSave.gr: Ποιο super market έχει τη φθηνότερη μπύρα; Ποιος είναι ο μέσος όρος της τιμής για ένα πακέτο μακαρόνια; Τι κέρδος θα έχω αν τα αγοράσω από την άλλη άκρη της πόλης; Απαντήσεις σε αυτές και πολλές ακόμη ερωτήσεις αναλαμβάνει να δώσει το Shop and Save, με τους αναλυτικούς του πίνακες για όλα τα μεγάλα και μικρότερα super markets της Αθήνας –αυτές τις μέρες επεκτείνεται και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αν και οι επιλογές είναι ακόμα περιορισμένες. Στη σελίδα «προσφορές» θα βρείτε συγκεντρωμένα τα προϊόντα με το μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους. Διαθέτει και εκπτωτικά κουπόνια, τα οποία μπορείτε να εκτυπώσετε και να χρησιμοποιήσετε για την επόμενη αγορά σας, αλλά και ένα ενδιαφέρον forum, στο οποίο οι επισκέπτες του site συνεισφέρουν τα δικά τους tips. Την ίδια δουλειά, για τα super market της Κρήτης, αναλαμβάνει το LiveSuperMarket.gr, ενώ για όλη την Ελλάδα μπορείτε να εμπιστευθείτε το e-Prices του Υπουργείου Οικονομίας –θα σας πάρει λίγο χρόνο να συνηθίσετε τον μάλλον δύσχρηστο σχεδιασμό του, αλλά θα αξίζει τον κόπο.
Retailmenot.com: Αν κάνετε συχνά τις αγορές σας από websites του εξωτερικού, το Retail Me Not θα μπορούσε να θέσει σοβαρά υποψηφιότητα για home page του browser σας. Εκατομμύρια εκπτωτικοί κωδικοί για κάθε πιθανή κι απίθανη ηλεκτρονική αγορά σας, από βιβλιοπωλεία και καταστήματα ρούχων, μέχρι αεροπορικές εταιρείες. Δίπλα σε κάθε κωδικό που μοιράζονται τα μέλη του site, θα βρείτε και το ποσοστό επιτυχίας του. Ναι, τα κακά νέα είναι ότι οι κωδικοί του δεν δουλεύουν πάντα. Τα καλά νέα, όμως, είναι ότι έχετε τουλάχιστον δέκα κωδικούς κάθε φορά στη διάθεσή σας, για να τους δοκιμάσετε με την ησυχία σας. Δε σας βλέπει κανείς.
FtinaPota.gr: Βρίσκεται, εδώ και πολύ καιρό, μόνιμα στη λίστα των bookmarks μας, όχι μόνο γιατί κάνει αυτό που υπόσχεται –βρίσκει, συγκρίνει και καταγράφει τα φτηνότερα ποτά της πόλης– αλλά και γιατί ξετρυπώνει στέκια που δεν τα είχες καν ακουστά, κι έχει τύχει πολλές φορές να βρούμε ανάμεσά τους το νέο μας στέκι. Οι περιγραφές είναι σύντομες, οι φωτογραφίες προϊδεάζουν για το τι σας περιμένει, και οι τιμοκατάλογοι αναλυτικότατοι.
Guestlist.gr: Αναλαμβάνει τις κρατήσεις σας σε μεγάλα clubs και πίστες, και προσφέρει προνομιακές τιμές (από 90€ ανά 6 άτομα για club και από 100€ επίσης ανά 6 άτομα για πίστες) και ακόμα καλύτερες εκπτώσεις για φοιτητές. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε online τη σχετικά φόρμα.
Estiatoria.gr: Λειτουργικό και καλοσχεδιασμένο –και πάντα με εξαιρετικές φωτογραφίες– συγκεντρώνει σε έναν αναλυτικό πίνακα τα εστιατόρια που προσφέρουν έκπτωση που φτάνει έως και το -20% στους κατόχους των πιστωτικών καρτών της Marfin.
GreekEat.gr: Στην κατηγορία «προσφορές» θα βρείτε εκπτώσεις που κινούνται στο 10-20%, προκαθορισμένα menu, happy hours, φοιτητικές εκπτώσεις και άλλες προσφορές εστιατορίων σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πελοπόννησο, Κρήτη και άλλες περιοχές. Κάνοντας κλικ στο όνομα του εστιατορίου, θα βρείτε αναλυτική περιγραφή της κουζίνας, φωτογραφίες του χώρου, και χάρτες για να βρείτε τον δρόμο σας.
Hotelicious.gr: Ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους αγαπάμε το Hotelicious είναι ότι πρόκειται για μια ιδιοφυή, στην απλότητά της, ιδέα –έξτρα μπόνους για το ότι είναι ελληνικής προέλευσης. Τι κάνετε εδώ; Αντί να αναζητάτε ξενοδοχείο σε τιμή που να σας συμφέρει σε sites όπως το Booking, δηλώνετε πόσα είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε, κάθεστε αναπαυτικά και περιμένετε τις προσφορές από τους ξενοδόχους. Η διαδικασία έχει ως εξής: γίνεστε μέλος δωρεάν, και «ποστάρετε» το πού θέλετε να πάτε, πότε, και πόσα είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε. Αν θέλετε, συμπληρώνετε και τις παροχές που θεωρείτε βασικές για το δωμάτιό σας –π.χ. κουζινάκι, μπαλκόνι, τζάκι και πάει λέγοντας. Οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων σας «απαντούν» με προσφορές, κι εσείς επιλέγετε την καλύτερη.

πηγή: http://www.kala-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου