Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Τον Ιούνιο έρχονται γραπτές εξετάσεις στο Δημόσιο – Βαθμολόγηση και σαρωτικές μετακινήσεις προσωπικού


-
 Μέσω υπολογιστή με ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών η αξιολόγηση
- Δεν θα υπάρχει προσωπική συνέντευξη
- Ποια θα είναι τα κριτήρια
Ο χρόνος πιέζει η τρόικα έχει απαιτήσει 15.000 απολύσεις και αν και κανείς δεν συνδέει τις γραπτές εξετάσεις με τις απολύσεις προσωπικού όλα δείχνουν πως σε μεγάλο βαθμό θα κρίνουν τις θέσεις στους οργανισμούς…
Όλα δείχνουν ότι με βάση τις προτάσεις των Γάλλων εμπειρογνωμόνων και με τη συμβολή του ΑΣΕΠ θα καθοριστεί ένα ερωτηματολόγιο με 80 ερωτήσεις στο οποίο κατά περίπτωση θα υπάρχουν και οι ανάλογες απαντήσεις μεταξύ των οποίων θα έχει να επιλέξει ο εξεταζόμενος.
Από τις 80 ερωτήσεις οι 40 θα αφορούν σε γενικά διοικητικά θέματα και οι 40 θα είναι εξειδικευμένες ανά κλάδο.
Το τέστ θα έχει διάρκεια τουλάχιστον 2 ώρες και τα αποτελέσματα θα βγαίνουν αυτόματα αφού η αξιολόγηση θα γίνει μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Το γραπτό τεστ θα “δώσει” το 20% της τελικής αξιολόγησης του εξεταζόμενου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα το “Έθνος” το 25 με 30% της βαθμολογίας θα κρίνει η εκπαίδευση του κάθε υπαλλήλου (πτυχία κλπ), άλλο ένα 10-15% θα κρίνεται από την επιμόρφωση, μεγάλο βαρύτητα θα έχει εμπειρία, ως και 35% της βαθμολόγησης και ένα 5-10% θα λαμβάνεται υπόψη η γνώση ξένων γλωσσών.

πηγή:mychannel.gr

1 σχόλιο:

  1. Κι όσοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν ξέρουν από υπολογιστές ?? Θα πηγαίνουν για εφεδρεία ?? Ζήτω που καήκανε οι λίγο μεγαλύτεροι ηλικιακά, κατευθείαν για απόσυρση θα πηγαίνουν !!
    Καλό μήνα από Μitylinioi city

    ΑπάντησηΔιαγραφή