Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Αντιδράσεις προκαλεί η απόπειρα της Χρυσής Αυγής να αμφισβητήσει το Πολυτεχνείο

 
«Προσβολή στη μνήμη των νεκρών»





«Αγωνιζόμενοι σήμερα για τις ίδιες αξίες και τα ίδια ιδανικά, ο λαός μας δεν θα επιτρέψει τη λεηλασία της ιστορικής μνήμης και θα αντιμετωπίσει αποφασιστικά την αναβίωση του φασισμού» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Έντονη ήταν η αντίδραση της ΔΗΜΑΡ. Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Η Χρυσή Αυγή με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου για μία ακόμα φορά προσβάλει το δημοκρατικό φρόνημα του ελληνικού λαού αμφισβητώντας την εξέγερση, τα θύματα και τον αντιδικτατορικό αγώνα.
»Οι υποστηρικτές των τανκς, των πραξικοπηματιών, οι λάτρεις της ΕΣΑ και των βασανισμών, οι οπαδοί της φασιστικής βίας επιχειρούν να αμαυρώσουν την ιστορική εξέγερση του Νοέμβρη του 1973. Να είναι σίγουροι ότι θα μείνουν στην απόλυτη περιφρόνηση του ελληνικού λαού.»
«Οι νέες, οι νέοι, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι, ιδιαίτερα τα παιδιά των εργατικών και φτωχών λαϊκών οικογενειών, έχουν δικαίωμα και πρέπει να μάθουν την αλήθεια για την εξέγερση στο Πολυτεχνείο το Νοέμβρη του '73, τις καταλήψεις της Νομικής που προηγήθηκαν, καθώς και για το ρόλο της στρατιωτικής δικτατορίας υπέρ του ΝΑΤΟ και της πλουτοκρατίας», επισημαίνει το ΚΚΕ.
«Η λάσπη και η συκοφάντηση που εξαπολύει η ναζιστική Χρυσή Αυγή και άλλοι που θέλουν να διαστρεβλώσουν την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου και τη μεγάλη συμβολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ συνολικά στον αντιδικτατορικό αγώνα, πρέπει να αποκρουστεί αποφασιστικά» προσθέτει.
«Σε αυτή την περίοδο, κρίσης και εξαθλίωσης, η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει μια ακόμα απειλή: Η φασιστική συμμορία που γέννησε και επέβαλε τη δικτατορία στη χώρα, βρίσκει τη συνέχειά της σήμερα σε ένα θλιβερό μόρφωμα υμνητών και συνεχιστών της, τη "Χρυσή Αυγή", που εκμεταλλεύεται την τραγική συγκυρία για να υπονομεύσει κάθε έννοια δημοκρατίας, ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης» αναφέρει η ΟΛΜΕ στη διακήρυξη της για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.
Αντίδραση υπήρξε και από τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου, ο οποίος μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας του Σώματος είπε: «Είναι ανυπόφορα προκλητικό την ώρα που ο Ελληνισμός αποτίει φόρο τιμής στους ήρωες του Πολυτεχνείου, η Χρυσή Αυγή να διατυπώνει τον ανιστόρητο, απεχθή και ανατριχιαστικό ισχυρισμό ότι το Πολυτεχνείο είναι παραμύθι και ότι η γενιά του ευθύνεται για τη σημερινή οικονομική κρίση στην Ελλάδα».

Η Κυπριακή Βουλή απέδωσε φόρο τιμής στους ηρωικούς νεκρούς και τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, που αψήφησαν τη χούντα των συνταγματαρχών και ξεσηκώθηκαν για την ανατροπή της. Επίσης , η Βουλή καταδίκασε για μια ακόμη φορά την ανακήρυξη του ψευδοκράτους στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου ως πράξη παράνομη, προκλητική, αποσχιστική και συγκρουόμενη ευθέως με τη διεθνή νομιμότητα.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου