Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Απονομή δικαιοσύνης ζητά ο Κυπραίος


Απονομή δικαιοσύνης ζητά ο Κυπραίος

Δέκα χιλιάδες υπογραφές, μαζί με το κείμενο έκκλησης του συναδέλφου Μανώλη Κυπραίου για την απόδοση δικαιοσύνης στην υπόθεση της αναπηρίας του σε επεισόδια στο Σύνταγμα, παρέδωσε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας.
«Μία Δημοκρατία βασίζεται στην δικαιοσύνη» είπε ο Μανώλης Κυπραίος ,μιλώντας στο ΑΜΠΕ, και πρόσθεσε: «Αυτοί που παραβιάζουν το Σύνταγμα και τους Νόμους να τιμωρηθούν. Η Δημοκρατία δεν διώκει κανένα, τιμωρεί όμως πάντα όποιον την παραβιάζει».
Στο πλαίσιο δράσης κατά της αστυνομικής βίας, ακτιβιστές της οργάνωσης πραγματοποίησαν  δρώμενο στο σταθμό Μετρό «Κατεχάκη» κατά τη διάρκεια του οποίου φορούσαν όλοι συμβολικά ακουστικά, ενώ διένειμαν ενημερωτικό υλικό. Παρόντες στο δρώμενο ήταν ο Μανώλης Κυπραίος, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης, μέλη του Δ.Σ.της ΕΣΗΕΑ, ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος και πολλοί εργαζόμενοι στον Τύπο.
Ο Γιώργος Σαββίδης χαρακτήρισε ασυγχώρητο το γεγογός της βίας που έχει ασκηθεί εναντίον συναδέλφων και υπογράμμισε ότι η ελευθεροτυπία είναι η εγγύηση και το οξυγόνο της αποστολής των εργαζομένων στην ενημέρωση.
Στις 15 Ιουνίου του 2011 όταν ο Μανώλης Κυπραίος κάλυπτε τις διαδηλώσεις ενάντια στα μέτρα λιτότητας στο Σύνταγμα, μια ισχυρή έκρηξη από χειροβομβίδα κρότου λάμψης του στέρησε την ακοή. Από τότε έως σήμερα δεν πήρε απαντήσεις για το ποιός φταίει.
Ο συνάδελφος είναι πλέον αντιμέτωπος με την αναπηρία και παρά τις δεσμεύσεις της τότε κυβέρνησης, των κομμάτων, της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της Αστυνομίας, ότι θα βρεθούν οι ένοχοι και ότι θα αποδοθούν οι πρέπουσες ευθύνες, έως τώρα, ενάμιση χρόνο μετά, δεν έχει γνωστοποιηθεί το πόρισμα της

enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου