Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

Γράμμα ειλικρίνειας έγινε βιογραφικο επιτυχίας!

Ο φοιτητής για τον οποίο μιλούν όλοι


 
Με έναν διαφορετικό από τον συνηθισμένο τρόπο αποφάσισε να διεκδικήσει μια θέση εργασίας στη Wall Street, ένας φοιτητής αμερικανικού πανεπιστημίου.

Αποφεύγοντας να αποστείλει ένα βιογραφικό, γράφοντας εξεζητημένους τίτλους δουλειών που έχει κάνει, προκειμένου να εμφανιστεί ως ένας αρκετά ενδιαφέρον υποψήφιος, προτίμησε να γράψει ένα γράμμα προς τη Wall Street, παραθέτοντας τις ειλικρινείς προθέσεις του.

Το Business Insider, δημοσίευσε το γράμμα του φοιτητή για το οποίο μιλάει όλη η Wall Street.

«Το ονομά μου είναι ΧΧΧ και είμαι φοιτητής σε τμήμα Οικονομικών επιστημών. Γνωριστήκαμε πριν από δυο καλοκαίρια σε μια κοινωνική εκδήλωση και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που διαθέσατε το χρόνο να μου μιλήσετε εκείνο το βράδυ.
Ο λόγος που σας γράφω είναι γιατί ενδιαφέρομαι για θέση μαθητευόμενου στο γραφείο σας. Γνωρίζω ότι είναι εντελώς ασυνήθιστο να δώσετε μια τέτοια θέση σε φοιτητές από μέτρια πανεπιστήμια, όπως το δικό μου, αλλά ελπίζω να κάνετε μια εξαίρεση.

Με ενδιαφέρει πολύ ο τομέας των χρηματοικονομικών και θα ήθελα πολύ να μάθω περισσότερα για αυτόν από εσάς. Δεν έχω κανένα ηθικό ενδοιασμό να τρέξω να σας φέρω καφέ, να σας γυαλίσω τα παπούτσια ή να δουλέψω σχεδόν τσάμπα. Για να είμαι ειλικρινής το μόνο που με νοιάζει είναι να μάθω όσο περισσότερα μπορώ.

Δεν θα σας πω πως οι ικανότητες που έχω εναρμονίζονται τέλεια με αυτά που απαιτεί η δουλειά. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ιδιαίτερες ικανότητες, ούτε εκκεντρικότητες στον χαρακτήρα (π.χ. τελειομανία) που μπορούν να σας φανούν χρήσιμες. Αυτό πουν όντως διαθέτω είναι πολύ υψηλή βαθμολογία και την διάθεση να δουλέψω σκληρά για εσάς».

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου