Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Το κράτος της Παραλίας και η βιταμίνη Α



Οπως ο δικομματισμός διαβρώνει την πολιτική ζωή της χώρας σε βαθμό πλήρους αποσύνθεσης, για την παραλυτική μονομέρεια της ελληνικής οικονομίας την ευθύνη φέρει το δίδυμο κολύμβηση και ηλιοθεραπεία.
Και δεν γράψαμε τη λέξη «τουρισμός» αφού το αρμόδιο υπουργείο, σχεδιάζοντας προ πολλών ετών να αξιοποιήσει τα χειμερινά αθλήματα στα άπαρτα ελληνικά βουνά, εφοδίασε τα διεθνή τουριστικά πρακτορεία με πλούσιο διαφημιστικό υλικό, χωρίς χιόνι. Για να προλάβουμε τη σεζόν, οι χιονοδρομικές πίστες φωτογραφήθηκαν Ιούλιο. Ως επακόλουθο, τα αιώνια ελληνικά βουνά ζουν έως ότου αποστηθίσουμε τη γεωγραφία της πέμπτης ή έκτης δημοτικού και κατόπιν μεταμορφώνονται σε αμμουδερή ακτή, μεγάλη όση μία πετσέτα. Για τούτο οι κατάκοιτοι στην πάμφλογη άμμο, για τη σωτηρία της πυρπολημένης τους σάρκας βουλιάζουν στο παρακείμενο υγρό και εν συνεχεία (είναι μονόδρομος) μούσκεμα εντελώς, επιστρέφουν στη θερμοπληξία, καθ' ον τρόπο, για να ξεφύγουμε από τα δόντια της καραμανλικής Σκύλλας, πέφτουμε στο ΔΝΤ της παπανδρεϊκής Χάρυβδης.
Και, αφού συμβαίνουν αυτά, είναι προφανές ότι εμείς, οι απόγονοι των τρισχιλιετών Ελλήνων, καθώς εκείνος ο συμπαθέστατος ήρωας της Υόκο Ογκάουα, διαθέτουμε μνήμη μισής ώρας. Για την επιβίωσή μας κάτω από αυτές τις συνθήκες προτείνουμε αντί των μνημονίων, όπως ο μυθιστορηματικός καθηγητής να καρφιτσώνουμε στο σακάκι μας σημειώματα, μνημονεύοντας τα στοιχειωδώς απαραίτητα και, μεταξύ πολλών άλλων, τα κάτωθι:
Τη μοναδικού φυσικού κάλλους ελληνική ακτογραμμή την κατέστρεψε ο τουρισμός. Για τα αναρίθμητα γιγαντιαία ή όχι αυθαίρετα, για τη διαφθορά των κρατικών υπηρεσιών και των τοπικών κοινωνιών, για το πελατειακό κράτος, ένοχος είναι ο τουρισμός, δηλαδή η ηλιοθεραπεία και η κολύμβηση.
Διαβάσαμε κάπου πως ο καπιταλισμός είναι, εκτός των άλλων, ο πόλεμος της μεγαλούπολης εναντίον του χωριού. Η σύγκρουση ολοκληρώνεται με τον όλεθρο του δεύτερου. Ως αναγνώριση του εν λόγω ολοκαυτώματος -πέραν των αποζημιώσεων- τα συναρμόδια υπουργεία να χαράξουν στα επιτελικά τους γραφεία τη φράση: «Πρώτον μη βλάπτειν». Καταφεύγουμε στο προηγούμενο ρητό του Ιπποκράτη επειδή η ηλιοθεραπεία -η ηλίαση όπως την ονόμαζαν παλαιότερα- εμφανίστηκε ως φαρμακευτική αγωγή και οι μεσογειακές ακτές ως αναρρωτήριο. Εν συνεχεία, όπως η αναζήτηση του Αγιου Δισκοπότηρου σύντριψε την Ιερουσαλήμ, η αναζήτηση της βιταμίνης Α -παράγωγο της ηλίασης- εξόντωσε το ελληνικό αρχιπέλαγος. Και, καθώς οι αποικιοκράτες μοίρασαν τον 3ο, τον 4ο και τον 5ο Κόσμο, η ηλιοθεραπεία κράτησε για τον εαυτό της την ακτή και παρέδωσε τον γιαλό στην κολύμβηση. Ο τουρισμός εισέβαλε στη χώρα μας. Εκτοτε, παρά τα όσα ισχυρίζονται οι εθνικόφρονες, το πλέον επικίνδυνο κράτος που συνορεύει με την Ελλάδα είναι η Παραλία.
Αγαπητοί αναγνώστες, εάν οι αχίλλειοι τένοντες του Τζορτζ Γκόρντον Μπάιρον είχαν την αναμενόμενη, τη φυσιολογική συμπεριφορά, οι ελληνικές θάλασσες θα παρέμεναν ελεύθερες και ανέπαφες. Ο Λόρδος όμως αντικατέστησε εξ ανάγκης το βάδισμα με την κολύμβηση και, ακολούθως, μίσησε τους ανθρώπους και αγάπησε τους Ελληνες. Και διέσχισε κολυμπώντας τον Ελλήσποντο από την Αβυδο έως τη Σηστό, επαναλαμβάνοντας τον άθλο του Λέανδρου -«κατόρθωμα για το οποίο ήτο παιδιαρωδώς υπερήφανος»- με τη βοήθεια μιας μεγάλης βάρκας και ενός σωσίβιου κονιάκ.
Η βάρκα, το κονιάκ και η προσωπικότητα του επιφανέστερου των ρομαντικών, μετέτρεψαν την κολύμβηση σε παγκόσμια νεύρωση. Ως επανορθωτικά μέτρα, ο Βύρων κληροδότησε στην οικουμένη τη θεία ποίησή του και στην Ελλάδα τα δάνεια της Αγγλίας. Εμείς οι διεθνιστές τον αναγνωρίζουμε ως μεγάλο τοτέμ της φυλής, αφού αγωνιζόταν υπέρ των απαράγραπτων δικαιωμάτων του ελληνισμού, περιστοιχιζόμενος από αλβανούς πολέμαρχους. Εν τούτοις απαιτούμε τη διάλυση του παραλιακού κράτους και την εφεξής παροχή βιταμίνης Α από τα φαρμακεία, κατόπιν συνταγής γιατρού.

Πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου