Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ & ΕΠΙ Τ ΑΥΤΑ


Οικονομικοί δείκτες, επιτόκια, προθεσμίες. Ο σημερινός μέσος Ελληνας έχω την εντύπωση πως για να τον πιάσει ο ύπνος δεν μετράει... προβατάκια να πηδούν πάνω από τον φράκτη, αλλά λογαριασμούς και ημερομηνίες. Γέμισε η ζωή μας αριθμούς.
Μια εξίσωση που για να τη λύσουμε καταφύγαμε -ως κράτος- στους... φροντιστές της Ε.Ε., για τους οποίους είμαστε ο κακός ο μαθητής που ή θα στρώσει ή θα αποβληθεί διά παντός με την κατηγορία του οικονομικού τεντιμποϊσμού.
Σαν σχολιαρόπαιδα, λοιπόν, θα αντιδράσουμε. Και κατάληψη θα κάνουμε και αποχή· και μέσα στον παλιμπαιδισμό μας θα βάλουμε πινέζες στην καρέκλα του δασκάλου, ελπίζοντας ότι η μεσογειακή ανεμελιά θα επικρατήσει της βορειοευρωπαϊκής αυστηρότητας.
Ο Σόιμπλε θα παίρνει απουσίες και εμείς θα προσπαθούμε να σκίσουμε το απουσιολόγιο την ώρα που η Μέρκελ θα κοιτά τον μαυροπίνακα αγνοώντας την οχλαγωγία της αίθουσας. Εικόνες μαθητικές ξεγνοιασιάς που σοβαρεύουν απότομα όταν έρθει η ώρα για το απολυτήριο. Τότε το φιλοσοφείς και ζυγίσεις αν αντέχεις να μείνεις ακόμη μια χρονιά μετεξεταστέος. Κοιτάς την αυλή από το παράθυρο της τάξης και σκέφτεσαι να βγεις έξω, να ξεφύγεις από τη μυρωδιά της κιμωλίας. Σκουντάς τον διπλανό σου να δεις αν συμφωνεί και σύντομα η πρόταση για σκασιαρχείο κυκλοφορεί σε όλη την αίθουσα.
Πόσοι θα φύγουν και πόσοι θα μείνουν; Είναι η ώρα των αποφάσεων. Η ώρα των προτεραιοτήτων.
Κανείς δεν μπορεί να στερήσει τα παιδικά όνειρα, αλλά και κανείς δεν πρόκειται να στρώσει με ροδοπέταλα τον δρόμο για την υλοποίησή τους.
πηγή: http://www.haniotika-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου