Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011

"Μην μπείτε στα εστιατόρια, τα καφενεία και τα μπαρ μας, γιατί εκεί οι άνθρωποι έρχονται να χαρούν"!


ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ: Η επική ανακοίνωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εστίασης και Αναψυχής (ΠΑΣΚΕΔΙ)![Φωτο του Γ.Κ. στην Άνω Πόλη Θεσ/νίκης. | ΠΑΣΚΕΔΙ, χάρη στην Blonde Elena του Buzz!]

Όπως οποιαδήποτε αύξηση σε οτιδήποτε είναι άδικη και εκνευριστική, έτσι και η αύξηση του ΦΠΑ σε μπαρ, καφέ και εστιατόρια στεναχωρεί όλο τον κόσμο. Και κυρίως τους ιδιοκτήτες τέτοιων χώρων.

Το όργανό τους που ονομάζεται ΠΑΣΚΕΔΙ έβγαλε μια ανακοίνωση μούρλια, γραμμένη προφανώς από κάποιον με μελοδραματικές λογοτεχνικές τάσεις ή καταβολές. Μια ανακοίνωση τόσο υπερβολική και κακογραμμένη που προς το τέλος παραλίγο να ξεχάσεις το δίκιο των ανθρώπων - μια ανακοίνωση που, είμαι σίγουρος, θα μεγαλουργούσε σε αυτά τα "ενημερωτικά" μπλογκ, συγκινώντας θερμά τους αναγνώστες τους με το παθιασμένο λογοτεχνικό αριστουργηματικό ύφος που ακολουθεί...


«Είστε ανεπιθύμητοι στα μαγαζιά μας»


Σφοδρή η αντίδραση των επαγγελματιών εστίασης για την αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23%. Ανακοίνωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εστίασης και Αναψυχής (ΠΑΣΚΕΔΙ).

«Οι Νεοδημαρπάχτρες, αφού με την πολιτική τους έφτασαν τη χώρα ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία, έκλεισαν την πόρτα της βουλής κρύβοντας τις βρωμιές τους, που μας έπνιξαν.

…..Και ήρθαν οι Σοσιαληστές να καθαρίσουν και ‘’καθάρισαν’’ τον λαό, τον επιχειρηματία, τον εργαζόμενο, τον συνταξιούχο. [...]

Όταν όμως απειλείται η ελευθερία της πατρίδας μας δεν περιμένουμε να ζητηθεί η συμβολή μας, και, δεν δίνουμε μόνο χρήματα, αλλά τον ανθό μας, τους νέους μας, το αίμα τους, το αίμα μας. Εσείς από μακριά πια, ασφαλείς στους τόπους που ασφαλίσατε τα λεφτά σας, κενόψυχοι, θα παρακολουθείτε και θα περιμένετε τους ανδρείους, άνανδροι, να παραδώσουν την χώρα ελεύθερη, για να επιστρέψετε και να την σκλαβώσετε και πάλι με την απληστία και την πλήρη ανικανότητά σας να πράξετε το σωστό.

Πόσο άχαροι είστε, πόσο πια να αποκαλυφθεί το απάνθρωπό σας πρόσωπο. Δεν μπορεί να πέσει και η μάσκα σας, που έγινε ένα με το δέρμα σας. Όμως σας πήραμε είδηση πια, εμείς που ακόμα καίει στην καρδιά η λαχτάρα για το καλό. Να φύγετε δεν σας θέλουμε. Μην μπείτε στα μαγαζιά μας, στα εστιατόρια, τα καφενεία και τα μπάρ, γιατί εκεί οι άνθρωποι έρχονται να χαρούν. Εσείς τους λυπείτε, εσείς χαλάτε το κέφι (σπάνια πια χρησιμοποιείται η λέξη) τους. Η φιλοξενία είναι μια ιδέα που φτιάχτηκε μαζί με τους Έλληνες. Τον ξένο τον κάνεις φίλο και ανοίγει η όρεξη να γευτείς ωραία τροφή και βαθύ συναίσθημα.

Εσείς επιλέξατε με όσα πράξατε και πράττετε να μη γίνετε ποτέ φίλοι, γι’ αυτό δεν σας θέλουμε στα μαγαζιά μας, γιατί το καλαμάκι του καφέ στο στόμα σας γίνεται φονικό όπλο μιας που δεν ρουφάτε καφέ, αλλά το αίμα μας. Και σας ξεκαθαρίζουμε, κενόκρανοι, πως δεν μας οδηγεί σε αυτή μας την απόφαση η ζημιά που μας προκάλεσε η τάση σας να εισπράττετε χρήματα όχι από το παραγόμενο έργο αλλά από τα πρόστιμα, ούτε ο διωγμός που ασκήσατε με τον αντικαπνιστικό νόμο, ούτε η γραφειοκρατία που δεν περιορίστηκε και βασανίζει την επιχειρηματικότητα, ούτε οι ανώνυμες εταιρείες που μας κλέβουν και σεις τις βαφτίσατε νόμιμες και υποχρεωτικές, παρά μόνο το γεγονός ότι προκαλείτε σιχασιά με την ακόρεστη σας όρεξη τους πολίτες – πελάτες μας.

Δεν σας απαγορεύουμε την είσοδο στα μαγαζιά μας, σας λέμε πως είστε ανεπιθύμητοι, γιατί αρπάξατε γιατί ληστεύετε και γιατί, σαν καλοί υπάλληλοι που είστε, εφαρμόζετε πιστά τις αρρωστημένες εντολές των ανωτέρων σας για αύξηση του ΦΠΑ στην Εστίαση από το 13% στο 23%, που θα έπρεπε κανονικά να πάει στο 5%, χωρίς να υπολογίζετε ότι αυτή η απόφαση θα στείλει χιλιάδες συναδέλφους μας στην φυλακή, ίσως και στην αυτοκτονία, ενώ άλλους τόσους εργαζόμενους στα σπίτια τους….ΝΤΡΟΠΗ σας και μόνο που το σκεφτήκατε….κι ας μην το πράξετε.»

Γραφείο Τύπου ΠΑΣΚΕΔΙ


πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου