Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Πεθάνετε μια άλλη μέρα!


Ένα από τα πράγματα, που δεν μπορούμε να προβλέψουμε, είναι το εάν και πότε μπορεί να μας συμβεί κάτι κακό ή καλό. Και πολύ περισσότερο το πότε θα πεθάνουμε, κάτι το οποίο είναι αναπόφευκτο. Όχι, όμως, κατά γενική ομολογία, καθώς ο δήμαρχος της βραζιλιάνικης πόλης Biritiba-Mirim, Roberto Pereira da Silva, απαγόρευσε στους κατοίκους της να πεθαίνουν και μάλιστα με επίσημη ανακοίνωση, που τιτλοφορείται: "Απαγορεύεται να πεθαίνετε στην Biritiba-Mirim". Ο λόγος το γεγονός ότι το νεκροταφείο της πόλης είναι πλήρες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δεχθεί άλλους… ενοίκους. Στην κατάσταση αυτή έρχεται να προστεθεί ένα επιπλέον πρόβλημα καθώς, όπως λέει ο da Silva, το 98% της πόλης αποτελείται από ποτάμια, ενώ η γύρω περιοχή είναι τροπικό δάσος, που προστατεύεται από το νόμο, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η επέκταση του νεκροταφείο ή η δημιουργία ενός νέου.
"Είμαστε πλήρεις" Με το νόμο, που θέλει να περάσει ο δήμαρχος της πόλης, θα επιβάλλονται πρόστιμα ή ακόμη και ποινή φυλάκισης, τους συγγενείς των "προώρως αποθανώντων", ενώ επιδιώκει ταυτόχρονα να στείλει ένα μήνυμα προς τους κατοίκους να προσέχουν περισσότερο την υγεία τους.
Έτσι, στο μέλλον η παραμέληση της υγείας θα θεωρείται αδίκημα για τους 28.000 κατοίκους της Biritiba-Mirim.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την απίστευτη αυτή ανακοίνωση, οι κάτοικοι φαίνεται ότι το πήραν πολύ σοβαρά καθώς αυξήθηκαν κατακόρυφα οι εγγραφές στα γυμναστήρια αλλά και οι προληπτικές επισκέψεις στους γιατρούς και τσεκ απ.



Πηγη:http://news.ert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου