Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ανάμεσα στους 100 Δημοφιλέστερους προορισμούς της Ευρώπης η "ΣΑΜΟΣ''


 Σάρωσαν τα βραβεία οι ελληνικές παραλίες! Για άλλη μία χρονιά τα νησιά και οι ακτές της χώρας μας απέσπασαν τα εύσημα από την Ευρωπαϊκή Ενωση Παραλιών και Παράκτιων Περιοχών.

Εκτός από τις χρυσές βραβεύσεις που απονεμήθηκαν σε Σαμοθράκη, Ιεράπετρα και Αλόννησο για τις υπέροχες παραλίες τους, σημαντικές θέσεις στη λίστα με τους εκατό ομορφότερους και δημοφιλέστερους προορισμούς της Ευρώπης απέσπασαν ακόμη έντεκα πανέμορφα μέρη της Ελλάδας: το Ρέθυμνο, η Κεφαλλονιά, η Σάμος, η Χίος, η Νάξος και έξι ακόμη hot spot της χώρας.

Στην τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Torres Verdas της Πορτογαλίας, στις 18 και 19 Μαΐου, δεκατέσσερις συνολικά ελληνικοί προορισμοί κατάφεραν με ευκολία να αποσπάσουν, εκτός από το βραβείο, και την πολυπόθητη σημαία της Ευρωπαϊκής Ενωσης Παραλιών, που πιστοποιεί όχι μόνο την καθαρότητα των θαλασσών, αλλά και το σπάνιας ομορφιάς φυσικό τοπίο τους.

Και αν νομίζετε ότι με ευκολία οι ελληνικοί παράδεισοι κατάφεραν να ξεχωρίσουν ανάμεσα στους χίλιους συνολικά προορισμούς απ’ όλη την Ευρώπη, που πήραν μέρος στην αξιολόγηση των εμπειρογνωμόνων των βραβείων, είστε γελασμένοι καθώς οι περιοχές, προκειμένου να ξεχωρίσουν, πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Ουσιαστικά, κάθε χρόνο η Επιτροπή Αξιολόγησης Παραλιών χρησιμοποιεί είκοσι διαφορετικά κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι τουριστικοί προορισμοί, μέσα από τέσσερις βασικές κατηγορίες αξιολόγησης. Οσα περισσότερα είναι τα κριτήρια που πληροί μια παραθαλάσσια περιοχή, τόσο πιο ψηλά στη λίστα των βραβείων μπορεί να βρεθεί. Τις περιοχές που συμμετέχουν κάθε φορά στην όλη διαδικασία τις επισκέπτονται εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Ενωσης Παραλιών και Παράκτιων Περιοχών, τις ελέγχουν και τις βαθμολογούν.
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου