Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Ελλάδα, 7 Μαίου του 2012 έτους



 

Μια μέρα έπειτα από την 14η εκλογική διαδικασία μετά την επανίδρυση της Δημοκρατίας το 1974. Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα, το πολιτικό σκηνικό παραμένει ρευστό. Ο πολίτης χρησιμοποίησε το πιο δυνατό του όπλο, την ψήφο του, ίσως για την πιο ώριμη, την  πιο συνειδητοποιημένη ψηφοφορία των τελευταίων ετών.  
Τα μέχρι πριν λίγα χρόνια μεγάλα σε ποσοστό κόμματα είδαν τους ψηφοφόρους τους να τους εγκαταλείπουν . Αριστερά κόμματα ανέβασαν αισθητά τα ποσοστά τους , αλλά και η φωνή των ακροδεξιών στοιχείων ακούστηκε δυνατά. Σαφώς και δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε για την άνοδο της Αριστεράς από τη στιγμή που 21 μέλη Χρυσής Αυγής καταλαμβάνουν βουλευτική έδρα. Είκοσι ένα υποστηρικτές του Χίτλερ θα καλύπτονται από τη βουλευτική ασυλία.  Η Ελλάδα που τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο περισυνέλλεγε τους νεκρούς της, θύματα των Ναζιστών από τα ολοσχερώς κατεστραμμένα χωριά της στην Κρήτη, στην Κοζάνη, στις Σέρρες, στη Δράμα, στη Θεσσαλονίκη, στα Φάρσαλα, στη Λάρισα, στην Ήπειρο, στην Αχαΐα και σε άλλα μέρη , είναι η ίδια Ελλάδα που επιλέγει να βάλει τους δολοφόνους της στη Βουλή των Ελλήνων. Στο Δίστομο η Χρυσή Αυγή πήρε 335 ψήφους. Πριν της εκλογές κυκλοφορούσε το σύνθημα ‘’Κλειδώστε τον παππού και την γιαγιά στο σπίτι’’ για να μην ψηφίσουν τα μέχρι χθες μεγάλα κόμματα. Εδώ θα παρακαλούσα όσοι έχουν γιαγιά και παππού στο σπίτι , που υπήρξαν ζωντανοί μάρτυρες της θηριωδίας των Φασιστών να κλείσουν τα ραδιόφωνα τους και να τους προστατεύσουν από την Ελληνική πραγματικότητα.  Από τον ανοικτό δέκτη της τηλεόρασης σκυλήσιες κραυγές  φωνάζουν ‘’Εγέρθητε ¨ στην άφιξη του αρχηγού των Φασιστών. Αδυνατώ να ασχοληθώ άλλο μαζί τους. Θέλω μόνο να αναφέρω το ποσοστό του 19% που συγκεντρώνουν τα κόμματα που μένουν εκτός Κοινοβουλίου και το ποσοστό της Αποχής που αγγίζει το 35%  Ναι, είναι γεγονός  στην Ελλάδα του 2012, με ποσοστό ανεργίας  που ξεπερνάει το 22%, η αποχή παραμένει το πρώτο κόμμα.. Συνολικά το ποσοστό της αποχής και το ποσοστό των εκτός της Βουλής κομμάτων φτάνει στο 54% του εκλογικού σώματος. Το σύστημα έκανε αδύνατη την συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία των Ελλήνων φοιτητών και πολιτών που βρίσκονται μακριά από την εκλογική τους περιφέρεια, εξαιτίας του υψηλού κόστους μετακίνησης. Να σημειώσω ότι στη Γαλλία του 2012 δίνεται η ευκαιρία στους πολίτες να ψηφίσουν δια πληρεξουσίου. Φυσικά, κανένα ελαφρυντικό δεν έχουν αυτοί που αγνόησαν την κάλπη όχι λόγω αδυναμίας μετακίνησης στην περιφέρεια τους, αλλά από προσωπική επιλογή. Κλείνοντας θα ήθελα να απευθυνθώ στα τρομολάγνα ΜΜΕ που την επόμενη μέρα των εκλογών όχι μόνο δεν σεβάστηκαν το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά αναδημοσιεύσαν ειδήσεις τρομοκρατίας από τους Ευρωπαίους ‘φίλους’  μας που ενώ είχαν σιωπήσει λίγες μέρες πριν , μετά την ανάγνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων θυμηθήκαν ότι η Ελλάδα πτωχεύει....και βρίσκεται σε κρίση. Επιτέλους πρέπει να αντιληφθούν ότι ένας ήδη χρεοκοπημένος και πεινασμένος Λαός δεν φοβάται την πτώχευση της χώρας του.
 Και μια θερμή παράκληση! Αυτό το καταραμένο το χρηματιστήριο δεν βρίσκονταν σε ανοδική πορεία πριν τις εκλογές και σήμερα καταποντίστηκε! Επομένως, μην μας ζαλίζεται με την βουτιά του χρηματιστηριακού δείκτη!
Κλείνοντας σας παραθέτω μια φράση του Θουκυδίδη και την αφήνω στο δικό σας σχολιασμό: ¨ Ή ελευθερία ή ησυχία, πρέπει να διαλέξετε. Ή θα είστε ελεύθεροι, ή θα είστε ήσυχοι, και τα δύο μαζί δε γίνονται».


Οδοντόβουρτσα

2 σχόλια:

  1. Eγώ τα θέλω και τα δυό , πειράζει ?
    Τα του Θουκυδίδη εννοώ !!

    Αυτό με τα ποσοστά της Χρ Αυγής είναι απίστευτο!!

    Καλή σου μέρα μικρή, επαναστατική οδοντόβουρτσα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα καλή μου Αθηνά! Μακαρι να τα μπορούσαμε να τα έχουμε όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή