Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

"Νίκος": Ο image maker του Άκη



Ρεπορτάζ: Στεφανία Κασίμη

Οι σημειώσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου που ήταν κλειδωμένες στα συρτάρια του γραφείου του και κατασχέθηκαν από τις αρχές αποκαλύπτουν την επικοινωνιακή τακτική που σχεδίαζε ο πρώην υπουργός μετά την αποκάλυψη των σκανδάλων, προκειμένου να αποκαταστήσει τη δημόσια εικόνα του.

Μεγάλη συζήτηση γίνεται τις τελευταίες ώρες για το ποιος είναι ο «Νίκος», ο οποίος σε επιστολή του προς τον Άκη Τσοχατζόπουλο του προτείνει πρόταση συνεργασίας για την επικοινωνιακή του υποστήριξη με διάρκεια 18 μήνες και μηνιαία αμοιβή 15.000 ευρώ, συνολικά δηλαδή 270.000 ευρώ!
Ο «Νίκος» μάλιστα απευθύνεται στον κ.Τσοχατζόπουλο, με το μικρό του όνομα, αφού η επιστολή ξεκινάει λέγοντας «Αγαπητέ Άκη».


 Όπως αναφέρεται μάλιστα, η συνεργασία θα γίνει βάσει ιδιωτικού συμφωνητικού, το οποίο, «θα υπογράψουμε με φυσικό ή νομικό πρόσωπο που εσύ θα μας υποδείξεις».
Λεπτομέρεια που παρατηρεί κανείς…:  «Με την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού και την έναρξη της συνεργασίας μας», αναφέρεται, «θα πρέπει να μας καταβληθεί το 30% του συνόλου ως προκαταβολή. Επίσης θα πρέπει να με ενημερώσεις για το ποσό το οποίο προτίθεται να μας διαθέσεις σχετικά με τη διαχείριση κρίσεων για το ανωτέρω χρονικό διάστημα».

Ο «Νίκος» τονίζει στην επιστολή του ότι από την ομάδα εργασίας μόνο εκείνος θα έρχεται σε άμεση επαφή με τον ίδιο. «Γνωρίζεις και εσύ όπως και εμείς ότι το συγκεκριμένο έργο-αποστολή έχει ιδιαίτερες δυσκολίες. Παρ’όλα αυτά και με βάσει την εμπειρία που έχουμε είμαστε σίγουροι ότι θα  έχουμε θετικό αποτέλεσμα».

Ο «Νίκος» ξεκινά την συγκεκριμένη επιστολή, αναφερόμενος σε μία πρώτη πρόταση – προσχέδιο που «σου έχει ήδη κατατεθεί».
Πρόκειται ενδεχομένως για ένα έγγραφο με τίτλο ένα «Προσχέδιο πρότασης επικοινωνίας Α.Τ.», που επίσης βρέθηκε στο αρχείο του, παρότι δεν αναφέρεται το όνομα «Νίκος» σε αυτό.
Σε αυτό προτείνονται τρόποι και μέσα με τα οποία μπορεί να αποκατασταθεί επικοινωνιακά ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Συγκεκριμένα, αναφέρει: την τακτική παραπολιτική παρουσία σε έντυπα, συνεντεύξεις, πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα και αρθρογραφία σε θετική κατεύθυνση, δημοσκοπήσεις καθώς και ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρουσίας σε σειρά ενημερωτικών sites-blogs και social media.

Στο σχέδιο περιλαμβάνεται και «πλάνο πολιτικής παρέμβασης» και αναφέρεται χαρακτηριστικά:
«Ο θόρυβος κατά Α.Τ. προκλήθηκε από συγκεκριμένα συμφέροντα προκειμένου να εμφανιστούν πρόσωπα της σημερινής ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ ως εκείνα τα πρόσωπα που έκοψαν τον ομφάλιο λώρο με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Η δικαστική διερεύνηση δεν απέδωσε κάτι μέχρι σήμερα».

Μάλιστα, στο συγκεκριμένο έγγραφο η οικονομική συνεργασία που προτείνεται στον κ. Τσοχατζόπουλο είναι έναντι αμοιβής που φτάνει τα 7.000 ευρώ το μήνα, με την υποσημείωση ότι σε αυτή την τιμή δεν περιλαμβάνονται οι δύο δημοσκοπήσεις αξίας 8.000 ευρώ και οι δύο.

Στα ντοκουμέντα που ακολουθούν διαβάστε αναλυτικά το σχέδιο που πρότεινε ο "Νίκος" στον "Άκη" για να αποκαταστήσει τη δημόσια εικόνα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου