Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Δωρεάν εξετάσεις για Μελάνωμα 21-25 Μαΐου


Δωρεάν εξετάσεις για Μελάνωμα 21-25 Μαΐου
 Χιλιάδες είναι τα θύματα του μελανώματος παγκοσμίως, εξαιτίας των περιβαλλοντικών αλλαγών και της αλόγιστης έκθεσης στον ήλιο. Δωρεάν εξετάσεις από 21 έως 25 Μαΐου, στο πλαίσιο της «Ελληνικής Εβδομάδας κατά του Καρκίνου του Δέρματος». 
Μια από τις συχνότερες μορφές καρκίνου, το μελάνωμα, στοιχίζει, κάθε χρόνο, τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Περίπου 130 χιλιάδες περιπτώσεις καρκίνου του δέρματος καταγράφονται ετησίως σε όλο τον κόσμο, κοστίζοντας τη ζωή σε περίπου 37 χιλιάδες ανθρώπου, με το ρυθμό της ετήσιας αύξησης των νέων περιστατικών, μόνο στην Ευρώπη, να κυμαίνεται από 0 έως 8%.
Ένοχοι για την εκτίναξη των κρουσμάτων μελανώματος τις τελευταίες στο δυτικό κόσμο, αποδεικνύονται κυρίως οι περιβαλλοντικές αλλαγές και η αλόγιστη έκθεση στον ήλιο.
Σύμφωνα με μελέτες, στην Ελλάδα, στις 100 χιλιάδες άτομα, 2,8 άνδρες και 3,9 γυναίκες εμφανίζουν μελάνωμα, ενώ γενικότερα στην Ευρώπη περισσότεροι από 50.000 πολίτες εμφανίζουν κάθε χρόνο επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος.
Με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού αλλά και την ενίσχυση της πρόληψης, αφού το 90% των μελανωμάτων μπορεί να θεραπευτεί εάν εντοπιστεί εγκαίρως, η την Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ) πραγματοποιεί δωρεάν εξετάσεις για την εύρεση μελανώματος ή άλλης μορφής καρκίνου του δέρματος από 21 έως 25 Μαρτίου, στο πλαίσιο της «Ελληνικής Εβδομάδας κατά του Καρκίνου του Δέρματος».
Την εβδομάδα αυτή, οι δερματολόγοι της ΕΔΑΕ σ’ όλη τη χώρα θα δέχονται τους ενδιαφερόμενους στα ιατρεία τους και σε νοσοκομειακά ιδρύματα και θα τους εξετάζουν δωρεάν, αρκεί πρώτα να έχει κλεισθεί ραντεβού.
Πέρσι εξετάστηκαν 5.200 άτομα, εκ των οποίων 98 διαγιγνώσθηκαν με υποψία μελανώματος και 112 βρέθηκαν με άλλου είδους καρκίνο.
Ελλάδα: Δείτε τη λίστα των συνεργαζόμενων δερματολόγων για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος και την Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος που μπορείτε να εξεταστείτε δωρεάν 

πηγή:http://www.pamesamo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου