Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Σεξ και μεσημεριανός ύπνος

Οι ειδικοί είναι πλέον σαφείς: επιδοθείτε σε σεξουαλική δραστηριότητα για να αποφύγετε τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ρίξτε και έναν μεσημεριανό υπνάκο για να ζήσετε περισσότερο!
Έρευνα που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια ημερίδας μεταβολισμού που διοργάνωσαν το Ελληνικό Κέντρο Μεταβολικών Νοσημάτων και το Διαβητολογικό Κέντρο του Γ.Ν. Πειραιά «Τζάνειο» έδειξε ότι η καλή σεξουαλική ζωή προστατεύει την καρδιά και αποτελεί σημαντικό παράγοντα καλής σωματικής και ψυχικής υγείας, ενώ είναι μία από τις καλύτερες στρατηγικές πρόληψης για τα καρδιαγγειακά νοσήματα.
Ειδικότερα όπως υπογράμμισε ο Ανδρέας Μελιδώνης Πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, στην έρευνα όπου οι ειδικοί παρακολουθούσαν επί 16 χρόνια 1165 άνδρες, απεδείχθη ότι οι άνδρες ηλικίας 40 έως 70 ετών, που διατηρούσαν ενεργό σεξουαλική ζωή κάνοντας σεξ, τουλάχιστον 2 με 3 φορές την εβδομάδα μείωσαν κατά 50% τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου, ενώ οι άνδρες με μεγαλύτερο αριθμό επαφών την εβδομάδα είχαν σταθερές συναισθηματικές σχέσεις και προστατεύονταν έτσι από το stress και τα καρδιακά επεισόδια εξαιτίας της καλής ψυχολογίας.

Πηγή:enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου