Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Θα πατάξουν την εισφοροδιαφυγή με έσοδα μηδέν


Απίστευτο αλλά αληθινό. Την ώρα που η νεοσύστατη Οικονομική Αστυνομία, ανακοινώνει τις επιτυχίες της γι’ αυτούς που χρωστάνε στο Δημόσιο και ανακοινώνονται ονόματα και συλλήψεις μεγάλων οφειλετών, το Υπουργείο Οικονομικών κάνει την παραδοχή πως δεν θα έχει κανένα έσοδο από εισφοροδιαφυγή.
Η παραδοχή γίνεται όχι μόνο από τον προϋπολογισμό (προσχέδιο του για πρώτη φορά δεν έχει δοθεί στους βουλευτές) αλλά από το ίδιο το Μεσοπρόθεσμο. Στις προβλέψεις που κάνει λοιπόν το υπουργείο, όπως μπορείτε να δείτε στο πρωτότυπο κείμενο, (κάντε κλικ στη φωτογραφία) στην κατηγορία έσοδα από «αντιμετώπιση αδήλωτης εργασίας και εισφοροδιαφυγής», η είσπραξη είναι μηδενική για τα έτη 2011 και 2012.
Δηλαδή παραδέχονται πως δεν θα εξασφαλίσουν κανένα έσοδο από όσα λένε πως θα εξασφαλίσουν από την πάταξη της εισφοροδιαφυγής. Το ερώτημα είναι γιατί; Γιατί δηλαδή κάνουν αυτή την πρόβλεψη την ώρα που εισπράττουν χωρίς όριο από τους πάντες και όχι από αυτούς που εισφοροδιαφεύγουν. Το επιχείρημα των στελεχών του υπουργείου Οικονομικών είναι πως η τρόικα δεν επέτρεψε να μπει έσοδο γιατί δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση ότι μπορεί να το εξασφαλίσει. Πώς όμως η τρόικα δέχεται για τις επόμενες δύο χρονιές πως θα υπάρξει είσπραξη 499 εκατομμυρίων; Και γιατί ακόμη αποδέχεται όλα τα άλλα έσοδα του ελληνικού κράτους αλλά όχι αυτό για το οποίο η ίδια επιμένει;
Η δήλωση του Δημήτρη Παπαδημούλη για το θέμα είναι ενδεικτική: «Αξίζει να σημειωθεί ότι το περίφημο Μεσοπρόθεσμο προβλέπει έσοδα ένα ολοστρόγγυλο μηδέν από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής για το 2011 και 2012»
πηγή:  http://www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου