Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Κατάργησαν το άσυλο την ημέρα του Πολυτεχνείου


Τα ΜΑΤ έκαναν επέμβαση μέσα στο χώρο του ΑΠΘ

Ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, τα ΜΑΤ κατάργησαν και στην πράξη το πανεπιστημιακό άσυλο.

Η αστυνομία έκανε επέμβαση μέσα στο χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, που καλύπτεται από το άσυλο, η οποία κυνήγησε διαδηλωτές μέχρι το κτήριο διοίκησης, έκανε χρήση χημικών και συνέλαβε δύο από αυτούς. Μάταια ο πρύτανης Γ. Μυλόπουλος τους ζήτησε να αποχωρήσουν.

Όπως είχε πει πριν από τρεις ημέρες ο κ. Μυλόπουλος, η αστυνομία είχε αποδεχθεί το αίτημά του να μην εισέλθει στο χώρο του ΑΠΘ χωρίς να συνεννοηθεί προηγουμένως μαζί του. 

Το γεγονότα ξεκίνησαν όταν ομάδα νέων άρχισε πετροπόλεμο με τους αστυνομικούς, μετά το τέλος των δύο πορειών για το Πολυτεχνείο, έχοντας πάρει θέση στην είσοδο του Πανεπιστημίου απέναντι από την εμπορική πύλη της ΔΕΗ.

Οι νεαροί πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, εκείνοι απάντησαν με κροτίδες κρότου-λάμψης και χημικά και μετά έκαναν την επέμβαση στο χώρο του Πανεπιστημίου.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε πριν από τρεις μέρες ο πρύτανης είχε πει, μάλιστα, ότι μπορεί το πανεπιστημιακό άσυλο να καταργήθηκε με νόμο, όμως το άσυλο είναι πάνω από το νόμο, διότι είναι μια ακαδημαϊκή παράδοση, και η πανεπιστημιακή κοινότητα θα το προστατεύσει.

Στην επέμβαση της Αστυνομίας αντέδρασαν αμέσως φοιτητές που έκαναν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης. Κατήγγειλαν παραβίαση του ασύλου και ζήτησαν να μείνουν έξω από το Πανεπιστήμιο η Αστυνομία και οι ταραξίες.

Πηγή:Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου